Головна  →  Новини  →  23 жовтня 2021

Підопічні Територіального центру соціального обслуговування Печерського району продовжують знайомство з історією та архітектурою Подолу

Підопічні Територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Печерського району міста Києва продовжили знайомитися з історією та архітектурою найстарішого району Києва – Подолу.

Поділ – це головний культурний центр столиці, який приваблює киян та гостей міста вишуканою архітектурою, історичними пам’ятками та затишними вузенькими вулицями. Він зберіг свій шарм та чарівність, і став популярним місцем для прогулянок.

Сьогоднішня екскурсія охопила частину району, де розміщено найбільшу кількість церков. Церква Успіння Богородиці Пирогощої та Миколи Притиска, Вознесенський Флорівський жіночий монастир та Свято-Іллінінська церква, церква Миколи Набережного та Миколи Чудотворця на воді. Кожна з них має довгу історію, свої легенди та цінні артефакти.

На Подолі збереглися унікальні маєтки, які пережили велику пожежу: будинок Мазепи XVII ст. та кам’яниця Биковських XVIIІ ст. Познайомившись детально з цими історичними пам’ятками, присутні порівняли їх з більш сучасними будівлями, які побудовані в стилістиці старовинного міста. А побачені мурали на стінах будинків доповнили Поділ та стали його додатковою окрасою.

Всі чудово провели час, адже гуляти Подолом – справжнє задоволення. Знайомлячись з архітектурними та культурними пам’ятками, присутні зробили яскраві осінні фотографії та згадали історію рідного міста. Як співав Голохвостий у відомій пісні, що без Подолу Київ неможливий. І це дійсно так!

Перейти до спискуВерсiя для друку