Головна  →  Новини  →  22 жовтня 2021

Олексій Кулеба: Для роботи у «червоній» зоні карантину бізнесу потрібно вакцинувати 100% персоналу

Київ опинився на порозі потрапляння до «червоної» зони карантинних обмежень. На сьогодні  у столиці діють правила «помаранчевої» зони. У разі ухвалення державною комісією ТЕБ та НС рішення про перехід до «червоної зони» у столиці діятиме низка обмежень. Про це повідомив під час пресбрифінгу «Як спільними зусиллями влади, громади та бізнесу подолати епідемію COVID-19 в столиці» перший заступник голови КМДА з питань здійснення самоврядних повноважень Олексій Кулеба.

«Стосовно роботи громадських закладів – ТРЦ, закладів харчування, магазинів непродовольчої ланки, – у «червоній» зоні вони зможуть провадити діяльність виключно за умови вакцинації 100% персоналу», – прокоментував Олексій Кулеба.

Перший заступник голови КМДА з питань здійснення самоврядних повноважень закликав представників бізнесу активніше проводити вакцинальну кампанію в колективах, ретельно дотримуватись правил карантину в закладах торгівлі, харчування і подякував за підтримку та розуміння важливих для міста рішень.

Він також зазначив, що сьогодні Постійна комісія ТЕБ та НС КМДА ухвалила рішення стосовно роботи транспорту в умовах «червоної» зони карантину.

«Спецперепустки для користування громадським транспортом запроваджувати не будемо. Він працюватиме у штатному режимі, але із суворим дотриманням протиепідемічних вимог. Наземний громадський транспорт перевозитиме пасажирів у кількості, що передбачена технічною характеристикою та зазначена в реєстраційних документах», – зазначив Олексій Кулеба.

Перший заступник голови КМДА з питань здійснення самоврядних повноважень повідомив, що від завтра, 23 жовтня, до 8 листопада припиняється відвідування навчальних закладів. Канікули для школярів триватимуть із 23 до 31 жовтня. Стосовно другого тижня буде ухвалене додаткове рішення: або продовження осінніх канікул, або дистанційне навчання. Дитячі садочки у «червоній» зоні працюватимуть за умови 100% вакцинації усього персоналу.

Нагадаємо,  за минулу добу у Києві виявили 1323 хворих на коронавірус. 44 людини померли.

Джерело: КМДА

Перейти до спискуВерсiя для друку