КМДА Київська міська державна адміністрація


28 вересня 2021

СТАРТУВАВ НАЦІОНАЛЬНИЙ ОНЛАЙН-ПРОЄКТ ІЗ ТЕСТУВАННЯ ТА ВИВЧЕННЯ УКРАЇНСЬКОЇ МОВИ

Усі українці відтепер можуть пройти безкоштовне тестування для визначення рівня володіння українською мовою із подальшим навчанням. Відповідний Національний онлайн-проєкт з тестування та вивчення української мови запустила Асоціація інноваційної та цифрової освіти спільно з Міністерством культури та інформаційної політики України за підтримки Українського культурного фонду. Проєкт доступний за посиланням: www.moyamova.in.ua

На платформі розміщено унікальний адаптивний тест з української мови (згідно з українськими та міжнародними стандартами), а також понад 30 онлайн-ресурсів для безкоштовного вивчення української мови, зокрема безкоштовний мультимедійний онлайн-курс «Сучасна українська мова», розміщений на сайті Освітнього хабу міста Києва, який у доступній формі пояснює норми нового правопису, що набрав чинності у 2021 році.

Тестування та навчання буде особливо корисним для державних службовців, адже, відповідно до Постанови Кабінету міністрів України від 26 квітня 2017 р. № 301 “Про організацію проведення атестації осіб, які претендують на вступ на державну службу, щодо вільного володіння державною мовою”, Закону України від 10 грудня 2015 року № 889-УІІІ «Про державну службу» та а також відповідно до ст. 6 та ст. 9 Закону від 25 квітня 2019 р. № 2704-VIII «Про забезпечення функціонування української мови як державної», усі громадяни України, зокрема державні службовці, мають вільно володіти українською мовою.

Джерело: Міністерство юстиції України



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.