Головна  →  Новини  →  24 вересня 2021

Наталія Кондрашова здійснила огляд Капоніру Київської фортеці

Голова Печерської райдержадміністрації Наталія Кондрашова особисто здійснила огляд Капонору I полігону та благоустрій прилеглої до нього території, що є частиною музейного комплексу Національного історико-архітектурного музею «Київська фортеця», розташованого за адресою вул.  Госпітальна,  24.

У заході взяли участь начальник відділу культури Діана Маринич та заступник директора НАІМ «Київська фортеця» Андрій Вялець.

Капонір 1-го полігону - пам’ятка містобудування і архітектури національного значення, зведеного за типовим проектом, розробленим військовим інженером К.І. Опперманом і затвердженим імператором Миколою І. Будівництво Капоніра тривало з 1843 року до жовтня 1845 року. Роботи проводились під керівництвом «будівничого Госпітальних укріплень генерал-майора» О.О. Фреймана.

«Це унікальний об’єкт архітектури, який займає особливе місце в історико-культурній спадщині нашої країни. Ми маємо спрямувати всі зусилля для того щоб об’єкт був реставрований та не втратив свого історичного значення», - сказала очільниця району та дала доручення відділу культури вивчити дане питання та можливі шляхи для відновлення пам’ятки.

Перейти до спискуВерсiя для друку