КМДА Київська міська державна адміністрація


22 вересня 2021

Покладання квітів з нагоди Дня партизанської слави

Покладання квітів з нагоди Дня партизанської слави

22 вересня з нагоди відзначення Дня партизанської слави голова Печерської райдержадміністрації Наталія Кондрашова разом із своїм заступником Анатолієм Невмержицьким, представниками районного управління соціального захисту населення та Організацією ветеранів Печерського району м. Києва вшанували пам'ять ветеранів Другої світової війни – партизанів і підпільників, захисників і визволителів рідної землі.

 Наталія Кондрашова виразила слова глибокої вдячності та пошани присутнім ветеранам, наголошуючи на великому подвигу у боротьбі за рідну Батьківщину, та побажала міцного здоров’я, затишку в оселях та мирного неба.

 Учасники заходу хвилиною мовчання вшанували пам’ять партизан і підпільників та тих, хто віддав своє життя за Мир багатьох поколінь та поклали квіти до пам’ятників уславлених керівників підпільно-партизанського руху в роки Другої світової війни Сидора Ковпака та Олексія Федорова. Захід відбувався на Алеї Слави в Парку Вічної Слави Печерського району.

 Нехай День партизанської слави і надалі передається з покоління в покоління, зберігає в наших серцях такі поняття, як Батьківщина, честь, обов'язок і пам'ять.

 Довідково

 На сьогоднішній день у Печерському районі мешкає 8 ветеранів – учасників підпільно-партизанського руху в роки Другої світової війни.

 На території України діяла величезна партизанська армія — 55 з'єднань, майже 2 тис. загонів та самостійних диверсійно-розвідувальних формувань, в яких воювало понад 500 тисяч партизанів, 95 з них нагороджені званнями Героїв Радянського Союзу, а 183 тис. — орденами та медалями.

 Серед видатних партизанських діячів найвідомішими стали С.Ковпак, О. Федоров, П.Вершигора, М. Наумов, С.Руднєв, Ю.Збанацький, П. Куманюк та інші. Під їх керівництвом партизани і підпільники пройшли крізь роки напруженої жорстокої боротьби, самопожертви за визволення рідної землі від ворожої навали. За підрахунками істориків, у роки війни партизани України знищили 500 тис. німецьких окупантів, 407 гарнізонів, комендатур, поліцейських установ, 5 тис. ешелонів, 1,5 тис. танків, 200 літаків, 600 мостів тощо. Партизанський рух став воістину всенародною боротьбою проти німецько-фашистських загарбників, справжнім другим фронтом в допомогу Червоної армії.

 



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.