КМДА Київська міська державна адміністрація


13 липня 2021

Київ став першим в Україні за охопленням населення вакцинацією від COVID‑19, подолавши рубіж 500 тисяч щеплень із початку кампанії – Валентина Гінзбург

За темпами та охопленням киян вакцинацією столиця впевнено лідирує серед усіх регіонів країни. Так, за добу 12 липня в Києві зробили 19 324 щеплень. Всього ж від початку вакцинальної кампанії ця цифра склала 504 054. При цьому однією дозою щеплено 339 758 людей, а дві дози отримали 164 296 людей. Про це повідомила директорка Департаменту охорони здоров’я Валентина Гінзбург.

За офіційними даними МОЗ досягнення столиці – 16 335 введених доз на 100 000 населення. Такого показника поки не демонстрував  жоден інший регіон.

«Я дякую медичним працівникам, завдяки яким ми рухаємося такими швидкими темпами. Дякую киянам, які щепилися. Сьогодні це єдине вірне рішення, якщо ми хочемо пройти черговий спалах COVID-19 із мінімальними втратами», – наголосила Валентина Гінзбург.

Вона порадила тим киянам, які ще вагаються, зробити свій вибір на користь вакцинації. Особливо це стосується літніх людей, які в більшості своїй мають хронічні захворювання, та людей із супутніми захворюваннями, що значно ускладнюють протікання коронавірусної хвороби.

Також директорка Департаменту вкотре закликала мешканців столиці не забувати про норми протиепідемічної безпеки.

«Вакцинований – безумовно, захищений. Навіть якщо зараження відбудеться, хвороба протікатиме в більш легкій формі. Проте носіння масок, дотримання дистанції, миття рук значно мінімізують ризик інфікування. Що особливо актуально для тих, хто не щепився. Тож піклуймося про себе та оточуючих!» – наголосила Валентина Гінзбург.

Джерело: КМДА



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.