КМДА Київська міська державна адміністрація


5 липня 2021

Департамент суспільних комунікацій розробив настільну гру, що вчить мешканців навичкам участі у розвитку міста

Нова інтерактивна настільна гра «Don’t stop! BE KYIV!» призначена для молоді столиці та дозволяє учасникам в інтерактивній формі, у ситуаціях, максимально наближених до реальності, набути практичних навичок щодо своєї ролі в активному житті громади. Про це повідомив Департамент суспільних комунікацій КМДА, який розробив гру.

Презентація гри відбулася під час круглого столу «Молодь як ключ до успішного розвитку столиці», на якому презентували можливості участі у житті столиці, які створює міська влада для молодого покоління киян. Зокрема, гра розроблена таким чином, що у процесі участі можна вирішити конкретні проблеми наявними в Києві інструментами участі. Таким чином учасники напрацьовують механізми вирішення реальних проблем свого району або міста.

«У Києві проживає 560 тисяч киян до 18 років. Це величезна аудиторія, яка може та має бажання впливати на розвиток міста. Щоб задовольнити цей суспільний запит, Департамент суспільних комунікацій розробляє різнопланові та нестандартні шляхи навчання юних киян способам ефективної участі в розвитку міста. Наприклад, комунікаційна настільна гра «Don’t stop! BE KYIV!». Це цікавий та дієвий варіант вивчення інструментів участі, завдяки якому молодь ще зі шкільної парти може змінювати наше місто на краще», – розповів директор Департаменту Роман Лелюк.

300 комплектів гри Департамент планує найближчим часом передати школам столиці. Навчальні заклади зможуть використовувати їх для громадянської освіти школярів.

Окрім гри, за інформацією Романа Лелюка, молодь Києва може дізнатися про інструменти громадської участі у житті міста для мешканців, яким ще не виповнилося 18 років, із методичних матеріалів, розроблених та наданих Департаментом навчальним закладам міста. Також юні кияни мають можливість брати участь у роботі  громадських просторів Vcentri Hub. Зокрема, долучатися до заходів, організованих для громадського активу міста та проводити власні.

Джерело: КМДА



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.