КМДА Київська міська державна адміністрація


29 червня 2021

Наталія Кондрашова взяла участь у церемонії покладання квітів до пам’ятника гетьману Пилипу Орлику

З нагоди святкування 25-ї річниці Конституції України у столиці відбулися урочисті заходи. Голова Печерської райдержадміністрації Наталія Кондрашова взяла участь у церемонії покладання квітів до пам’ятника творцю першої української Конституції, гетьману Пилипу Орлику.

В урочистостях взяли участь: заступниця голови КМДА Марина Хонда, заступник міського голови - секретар Київської міської ради Володимир Бондаренко, голова Печерської райдержадміністрації Наталья Кондрашова, керівник апарату Печерської РДА Олена Донець, директор Департамент суспільних комунікацій КМДА Роман Лелюк та інші.

Нагадаємо, що 28 червня 1996 року Верховна Рада України від імені українського народу прийняла і ввела в дію Основний Закон держави - Конституцію України («за» проголосували 315 народних депутатів).

Першою Конституцією в історії нашої держави вважається документ «Договори і Постановлення Прав і вольностей Війська Запорозького», написаний в 1710 році українським гетьманом Пилипом Орликом. Це був історичний акт, що встановлював права та обов'язки членів Війська запорізького.

День Конституції для кожного українця є символом вільного волевиявлення, народовладдя та права Людини і громадянина. Для кожного - це Основний Закон, що визначає наші з вами права і свободи, ідеали справедливості та законності.

З Конституції починаються керівні принципи життя суспільства, дотримання та реалізацію яких сповідують усі цивілізовані країни світу. Саме у ній закріплені основоположні принципи демократії, права та обов’язки людини і громадянина. Створення нашого Основного закону сягає часів козацької доби, це найпрогресивніша у світі Конституція – предмет гордості кожного українця та міцний фундамент розбудови держави та успішного суспільства.



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.