КМДА Київська міська державна адміністрація


25 червня 2021

Екскурсія до Ботанічного саду Національного університету біоресурсів і природокористування України

З нагоди 25-ї річниці Конституції України для підопічних Територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Печерського району м. Києва було організовано екскурсію до Ботанічного саду Національного університету біоресурсів і природокористування України.

Витоки ботанічного саду сягають ще 1928 року. Саме тоді постало питання збереження, вивчення, акліматизації і розмноження рідкісних і типових видів рослин. Це можливо було за умов створення спеціального середовища. Закладений тоді дендрологічний сад, на сьогодні став навчально-практичною лабораторією для вивчення дендрології, лісової селекції та ботаніки. Тут проводять дисертаційні дослідження молоді і досвідчені науковці. Під час навчальних практик триває робота на закріплених за студентами ділянках, для цього створено еко-класи та альтанки, розміщено інформаційні стенди та навчальні матеріали. 

Цей затишний незвичайний сквер ніби кличе на пошуки пригод. Навколо багато міфічних героїв, лісових мешканців і сучасних скульптур. Буквально на кожному кроці відвідувачів очікує щось цікавеньке, тут зустрічаються фігурки тварин та птахів, вирізьблених з натурального дерева – кабани, бобри, рисі, олені, сови, ведмеді та інші. Також на окремій площі розмістили давньогрецьких ідолів та істот міфології, а пройшовши екологічною стежкою, потрапляєте в гості до давніх тварин – мамонтів та динозаврів. Охайно вимощені стежинки, дерев`яні альтанки, живописні галявини з будиночками, кам’яний струмок та фонтанчик, лавочки прикрашені різними фігурками – все це надає ботанічному саду унікальності.

Підопічні Територіального центру спостерігали за рідкісними рослинами та деревами, насолодилися прохолодою лісу. Вони із задоволенням відвідали маловідомий ботанічний сад, який відкрили для своїх майбутніх прогулянок.



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.