Головна  →  Новини  →  23 червня 2021

У Печерській РДА відбулось засідання Координаційної ради у сфері запобігання та протидії домашньому насильству і насильству за ознакою статі, протидії торгівлі людьми та з гендерних питань

Сьогодні, 23 червня, під головуванням заступника голови Печерської РДА Анатолія Невмержицького відбулось засідання Координаційної ради у сфері запобігання та протидії домашньому насильству і насильству за ознакою статі, протидії торгівлі людьми та з гендерних питань .

Учасниками засідання були розглянути наступні питання:

1) аналіз стану міжвідомчої співпраці щодо реалізації державної політики у сфері запобігання та протидії домашньому насильству в Печерському районі міста Києва, узгодженості заходів у сфері запобігання та протидії домашньому насильству і насильству за ознакою статі, підвищення їх ефективності, координації проведення інформаційно-просвітницьких заходів, розроблення пропозицій щодо вдосконалення законодавства та практики його застосування.

2) надання соціальних послуг особам, які постраждали від домашнього насильства, а також робота з кривдниками на території Печерського району міста Києва, з урахуванням останніх змін у роботі Печерського районного центру соціальних служб.

3) визначення потреби в утворенні спеціалізованих служб підтримки постраждалих осіб, забезпечення їх утворення та функціонування, контроль за їх діяльністю, з урахуванням реального стану кількості звернень щодо надання спеціалізованих послуг у сфері надання послуг особам, які постраждали від домашнього насильства та які вчиняють домашнє насильство у Печерському районі.

4) ефективність практичної діяльності та алгоритм роботи шкільних/дошкільних психологів щодо виявлення та реагування на випадки домашнього насильства стосовно дітей та за участю дітей. Кількість виявлених випадків домашнього насильства завдяки роботи шкільних/дошкільних психологів, результати роботи психологів у вказаних ситуаціях.

5) стан підготовки структурних підрозділів Печерської райдержадміністрації, дотичних до виконання державних програм щодо запобігання та протидії торгівлі людьми Печерському районі міста Києва, до відзначення всесвітнього дня протидії торгівлі людьми 30 липня 2021 року.

Довідково:

відповідно до розпорядження Печерської районної в місті Києві державної адміністрації від 06.02.2019 № 68 «Про утворення координаційної ради у сфері запобігання та протидії домашньому насильству і насильству за ознакою статі, протидії торгівлі людьми та з гендерних питань» при Печерській районній в місті Києві державній адміністрації створено відповідну Координаційну раду. До її складу входить 13 осіб, серед яких заступник голови райдержадміністрації та керівники структурних підрозділів, які є суб’єктами взаємодії щодо запобіганню домашньому насильству та протидії торгівлі людьми в Печерському районі, а також представник правоохоронних органів, органів прокуратури, суду та відділу пробації.

Перейти до спискуВерсiя для друку