Головна  →  Новини  →  17 червня 2021

У Печерській РДА відбулось засідання комісії щодо надання одноразової адресної матеріальної допомоги малозабезпеченим верствам населення

Сьогодні, 17 червня, у Печерській райдержадміністрації проведено засідання комісії з розгляду питань надання одноразової адресної матеріальної допомоги малозабезпеченим верствам населення міста Києва та киянам, які опинилися в складних життєвих обставинах.

Відповідно до міської цільової програми «Турбота. Назустріч киянам» комісія прийняла рішення про призначення 84 малозабезпеченим мешканцям Печерського району матеріальної допомоги на суму 216 000,00 грн. У 2021 році мінімальний розмір допомоги складає 500,00 грн.

Департаментом соціальної політики виконавчим органом Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) наказом від 18.02.2021 № 31 «Про внесення змін до Порядку надання одноразової адресної матеріальної допомоги малозабезпеченим верствам населення міста Києва та киянам, які опинилися в складних життєвих обставинах» передбачено що матеріальна допомога виплачується у грошовому розміру від 500 грн., але не більше 3 прожиткових мінімумів для осіб, які втратили працездатність встановленого на 1 січня поточного року.

Довідково:

Основною метою міської цільової програми «Турбота. Назустріч киянам» є підвищення ефективності системи соціальної допомоги в місті Києві через посилення адресності при її наданні та шляхом включення додаткових заходів щодо соціальної підтримки громадян для забезпечення їм гідного існування, вирішення проблем матеріально-технічного, соціально-побутового, культурно-масового характеру, здійснення конкретних заходів, спрямованих на надання адресної підтримки незаможним верствам населення, надання соціально-правової, трудової та медичної реабілітації особам з обмеженими фізичними можливостями, залучення до співробітництва громадських організацій, поліпшення становища людей з різними видами.

Перейти до спискуВерсiя для друку