КМДА Київська міська державна адміністрація


16 червня 2021

Прогулянки Сирецьким дендропарком

Підопічні Територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Печерського району м. Києва відвідали Сирецький дендрологічний парк.

Сирецький дендрологічний парк розташований в історичній частині правобережжя Києва, на порівняно невеличкій площі у 7,5 га. Тут росте і процвітає близько 450 видів деревних, 1300 - трав`яних і 600 - сукулентних рослин.

Основою майбутнього парку став невеликий масив декоративних культур власника квіткового господарства Карла Меєра, заснований ще в кінці XIX  століття. А найбільшого розквіту він набув за Миколи Птіцина – відомого на той час дендролога, який сформував ландшафтну композицію і архітектурно-художній вид парка в цілому. Основні висадки рослин відбулися протягом 1950-1960 років, а у 1989-1990 роках парк реконструювали і доповнили новими видами рослин.

Підопічні Територіального центру відпочили від міської метушні, познайомилися з різноманіттям колекції дендропарку та на власні очі побачили рідкісні рослини, які занесені до Червоної книги України. Ізольованість та віддаленість парку надає йому таємничості, а стежинки та пеньки нагадують казковий ліс. 



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.