КМДА Київська міська державна адміністрація


30 квітня 2021

Київ створює розгалужену систему роздільного збору відходів

Київ створює розгалужену систему роздільного збору відходів. І завдяки цьому все менше на полігони побутового сміття потрапляє небезпечних матеріалів. Про це мер столиці Віталій Кличко заявив під час онлайн-брифінгу.

Він також показав у короткому відео нові контейнери для роздільного збору відходів та, зокрема, контейнери для небезпечних відходів, які почали встановлювати у столиці.

«Новий контейнер для небезпечних відходів, наприклад, має кілька відсіків – для ламп і батарейок, термометрів, дрібної електроніки, прострочених медичних препаратів. Саме таких контейнерів місто придбало поки 5 і розпочало тестувати їх на практиці. А загалом за останніх два роки нам вдалося створити в місті розгалужену систему роздільного збору відходів. І завдяки цьому все менше на полігони побутового сміття потрапляє небезпечних матеріалів. Це свідчить про те, що кияни підтримують ідею сортування, готові розділяти відходи і розуміють наскільки це важливо», – наголосив Віталій Кличко.

За його словами, в місті вже встановили понад 3,5 тисячі контейнерів для роздільного збору відходів. Зокрема, для пластику, скла та паперу. Та 356 контейнерів для небезпечних відходів.

Також мер столиці нагадав, що в місті триває місячник із благоустрою. В усіх районах міста всі служби задіяні у масштабному прибиранні. Аби навести лад на всіх територіях – автошляхах, у дворах, на дитячих та спортивних майданчиках, у парках та скверах.

«І кілька тижнів тому я дав доручення всім службам і очільникам районів міста вивезти з прибудинкових територій старі шини та тумби. А на їх місці ставити антипаркувальні стовпчики.  Учора я з главами районів столиці перевірив кілька прибудинкових територій у Голосіївському районі, де вже навели лад. Тепер там чисто й охайно. І так має бути в кожному дворі!» – підкреслив Віталій Кличко. 

Джерело: КМДА



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.