КМДА Київська міська державна адміністрація


20 квітня 2021

Організація та проведення релігійних свят в умовах карантину

З метою запобігання поширенню коронавірусної інфекції (COVID-19) та недопущення підвищення епідемічної загрози в середовищі релігійних громад на території столиці, Печерська районна в місті Києві державна адміністрація звертається до керівників релігійних організацій та церков щодо важливості дотримання духовенством та вірянами встановлених обмежувальних карантинних та санітарно-гігієнічних норм, затверджених Законом України «Про захист населення від інфекційних хвороб», рішеннями Уряду, іншими нормативно-правовими актами, а також рішеннями органів місцевого самоврядування, під час проведення заходів релігійного характеру.

Звертаємо увагу, що відповідно до протоколу засідання постійної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) від 01.04.2021 № 29 на території міста Києва запроваджено додаткові обмежувальні протиепідемічні заходи з 00 год. 00 хв. 05.04.2021, які наразі продовжено до 30.04.2021.

Враховуючи загрозливу динаміку зростання захворюваності на гостру респіраторну хворобу COVID-19 серед населення, критичну заповненість в комунальних медичних закладах ліжок та невисоку ефективність додаткових обмежувальних протиепідемічних заходів, з метою уникнення колапсу  медичної системи міста Києва на сьогодні спільним завданням влади та Церкви (релігійних організацій) має стати об’єднання зусиль у боротьбі з пандемією задля збереження здоров’я та життя людей.

Закликаємо вірян, за можливості, залишатися вдома та спостерігати за богослужіннями онлайн.



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.