КМДА Київська міська державна адміністрація


2 березня 2021

Результати брифінгу міністра охорони здоров’я України Максима Степанова за 02 березня 2021

Міністр охорони здоров’я Максим Степанов отримав щеплення вакциною Oxford/AstraZeneca (Covishield) разом із медиками.

МОЗ забезпечив постачання в Україну якісної та дієвої вакцини. Вакцину Oxford/AstraZeneca (Covishield) використовують у багатьох державах світу: Австралії, Південній Кореї, Великобританії, країнах ЄС та Канаді.

Останні дані досліджень Громадської охорони здоров'я Великобританії виявили високу, понад 80% ефективність вакцини AstraZeneca в запобіганні госпіталізацій осіб старше 70 років.

Очільник МОЗ своїм наказом №369 від 1 березня вніс зміни до Дорожньої карти. Відтепер дозволено використовувати можливі залишки вакцин для щеплення лідерів громадської думки чи релігійних спільнот, діячів культури і спорту тощо.

Вакцину постачають у країну в багатодозових флаконах на 10 щеплень. Після відкриття флакона його вміст слід використати протягом 6 годин, що відповідає по часу одній вакцинальній сесії.

За минулу добу зробили 1 764 щеплень. Загалом із початку вакцинації - 4 905.

Вакцинацію розгорнули за каскадним принципом, який передбачає наступальне збільшення кількості мобільних груп вакцинації та стаціонарних пунктів щеплення з кожним наступним періодом реалізації Дорожньої карти.

З 1 березня розпочав свою роботу інтернет-портал vaccination.covid19.gov.ua, на якому збирається вся офіційна інформація щодо кампанії вакцинації в Україні.

Записатись у чергу на щеплення можна зателефонувавши до контакт-центру МОЗ – 0 800 60 20 19 та через портал державних послуг «Дія».

За неповний день у чергу до вакцинації через портал записались – 5 280 людей, через контакт-центр – 671, через портал «Дія» - 38 531.

Джерело: МОЗ



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.