КМДА Київська міська державна адміністрація


25 лютого 2021

Результати брифінгу заступника міністра охорони здоров’я України з питань європейської інтеграції Ігоря Іващенка за 25 лютого

МОЗ затвердило нову редакцію реєстру лікарських засобів, які підлягають компенсації по програмі “Доступні ліки”. Новий Реєстр містить 297 позицій, з яких 93 позиції відшкодовуються повністю.

Програму “Доступні ліки” розширено трьома новими міжнародними непатентованими назвами лікарських засобів, а саме: варфарин, ніфедипін та ацетилсаліцилова кислота.

МОЗ розробило проєкт тринадцятого випуску Державного формуляра лікарських засобів, який опубліковано на громадське обговорення на сайті МОЗ.

МОЗ розробило розпорядження КМУ “Про схвалення Стратегії державної політики щодо наркотиків на період до 2030 року”, а також трирічний план заходів.

Уряд ухвалив постанову КМУ “Деякі питання реалізації Закону України “Про застосування трансплантації анатомічних матеріалів людині” щодо біоімплантатів, ксеноімплантатів, медико-біологічних вимог для виготовлення ксеноімплантатів”. Це надасть передумови для появи вітчизняних виробників біоімплантатів, що збільшить доступність лікування для українців.

Наразі в рамках пілотного проєкту з трансплантації у 2021 році було виконано: 14 трансплантацій нирки; 3 трансплантації печінки; 2 трансплантації серця. Додатково було виконано ще 24 аутологічні трансплантації та 5 алогенних трансплантацій кісткового мозку.

Джерело: МОЗ



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.