КМДА Київська міська державна адміністрація


14 грудня 2020

Звернення голови Печерської районної в місті Києві державної адміністрації Наталії Кондрашової в День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС

Звернення голови Печерської районної в місті Києві державної адміністрації Наталії Кондрашової в День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС

Згідно з Указом Президента від 10 листопада 2006 року 14 грудня започатковано День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС. Саме в цей день 1986 року було завершено будівництво саркофагу над четвертим зруйнованим енергоблоком ЧАЕС.

Чорнобильська аварія – найбільша в історії людства техногенна катастрофа, наслідки якої могли б бути ще більш трагічніші, якби не самопожертва її ліквідаторів, що врятували країну і світ від радіаційного забруднення.

Людство у вічному боргу перед вами, шановні ліквідатори, за врятовані життя мільйонів від ядерного вогню. Нехай залишиться тільки пам’ять про ті моторошні події, які навчили нас цінувати нашу Землю, природу, мир, спокій та людське життя.

Схиляю голову перед неоціненним людським подвигом, героїзмом, відвагою ліквідаторів, які не думали про нагороди чи відзнаки, а за покликом серця, навіть не усвідомлюючи всієї небезпеки, рятували світ! Вічна вдячність живим і світла пам’ять загиблим!

Шановні учасники ліквідації аварії на ЧАЕС! Прийміть найщиріші побажання міцного здоров’я, щастя, благополуччя та довгих років життя!

 

 

З повагою,

 

Голова Печерської районної

в місті Києві державної адміністрації                               Наталія КОНДРАШОВА



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.