КМДА Київська міська державна адміністрація


29 жовтня 2020

Результати брифінгу міністра охорони здоров’я Максима Степанова за 29 жовтня

За минулу добу:

захворіло 7 342 особи, з них 287 дітей та 363 медпрацівники;

госпіталізовано 976 осіб;

112 летальних випадків;

одужало 2 990 осіб.

За попередню добу загалом було здійснено 78 684 тестування. З них методом ПЛР - 47 162 дослідження, а методом ІФА - 31 522.

Найбільша кількість підтверджених випадків зареєстрована у м. Київ (577 випадків), Харківській (575 випадків), Хмельницькій (478 випадків), Одеській (416 випадків) та Львівській (405 випадків) областях.

Кількість захворювань на COVID-19 зростає, і це відбувається у всіх країнах Європи. Наприклад, у Франції кількість захворювань сягає понад 40 тисяч нових випадків на добу. Така ж ситуація складається у Німеччині та Італії. Для того щоб медична система була здатна надавати допомогу, МОЗ вчергове закликає громадян ставитися до епідемії серйозно та дотримуватись протиепідемічних правил: носити маски, дотримуватись соціальної дистанції та користуватися санітайзерами.

Згідно зі стратегією МОЗ та можливостями медичної системи відбувається постійне збільшення кількості тестувань. Метою міністерства у цьому напрямі було досягнення позначки у 50 000 ПЛР-тестувань на добу до середини листопада, і зараз це завдання майже виконане. Також буде запроваджений новий метод швидких тестувань на антиген. МОЗ надало запит щодо виділення 2 млрд гривень додаткових коштів на запровадження цього методу тестування.

Сьогодні - Всесвітній день боротьби з інсультом. Кожного року в Україні від цієї хвороби помирають 87 осіб на 100 тисяч населення. Серцево-судинні захворювання в нашій країні по смертності займають перше місце. У МОЗ є чіткий план щодо ефективнішого лікування цієї хвороби. Тому цьогоріч був підвищений тариф на лікування інсульту: з 19 300 грн до 26 900 грн. На наступний рік МОЗ подало до держбюджету запит щодо збільшення виділених коштів на лікування цієї хвороби.

Головна мета МОЗ - забезпечити людині з інсультом високоефективну медичну допомогу. Тому міністерство передбачає, що в наступному році залежно від методів лікування у кожному конкретному випадку необхідно виділяти від 22 тисяч до 118 тисяч гривень. Прогнозна кількість людей, яким потрібна буде допомога в лікуванні інсульту в наступному році, становитиме понад 134 тисячі осіб. МОЗ працює над тим, щоб відповідні кошти були закладені у бюджет на 2022 рік.

 Джерело: МОЗ



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.