Головна  →  Новини  →  22 жовтня 2020

Результати брифінгу міністра охорони здоров’я Максима Степанова за 22 жовтня

За минулу добу:

захворіла рекордна кількість осіб – 7 053, із них 306 дітей та 354 медпрацівники;

госпіталізовано 924 особи;

116 летальних випадків;

одужали 2 679 осіб.

Загалом за добу здійснено 62 418 тестувань, зокрема 33 901 дослідження методом ПЛР, а також 28 517 – методом ІФА.

За останню добу найбільша кількість підтверджених випадків зареєстрована у м. Київ (631 випадок), Харківській (627 випадків), Одеській (600 випадків), Хмельницькій (381 випадок) та Дніпропетровській (363 випадки) областях.

МОЗ готується до різного розвитку подій, тому був розроблений 4-рівневий план дій у разі погіршення епідемічної ситуації. Головне його завдання – забезпечити надання медичної допомоги громадянам України.

У країні є можливість виділити до 52 тисяч ліжок у стаціонарах закладів охорони здоров'я для лікування пацієнтів з коронавірусною хворобою. Це 30% від загальної кількості ліжок, решта розрахована на лікування пацієнтів з іншими захворюваннями.

МОЗ вкотре закликає всіх дотримуватись правил протиепідемічної безпеки: носити захисні маски, користуватися антисептиками та дотримуватися дистанції. Виконання цих правил допоможе зберегти здоров‘я та зменшити навантаження на медичну систему.

У країні встановлені окремі правила щодо проведення місцевих виборів. Виборці, які перебувають на самоізоляції, до кінця завтрашнього дня (до 20:00) мають повідомити виборчу комісію про необхідність забезпечити голосування вдома. Для цього необхідно надати медичну довідку від свого сімейного лікаря.

На вході та у приміщенні виборчої дільниці повинні бути розміщені вказівники щодо дотримання соціальної дистанції не менше ніж 1-1,5 метра. У день голосування обов'язково повинна проводитись дезінфікуюча обробка всіх поверхонь. Якщо дозволяють погодні умови, приміщення дільниці необхідно регулярно провітрювати. Також на дільниці мають бути розміщені всі інформаційні матеріали щодо правил епідемічної безпеки.

Джерело: МОЗ

Перейти до спискуВерсiя для друку