Головна  →  Новини  →  21 жовтня 2020

Шановні печеряни!

Соціальний захист малозабезпечених родин у разі збільшення плати за житлово-комунальні послуги, зокрема у зв’язку з початком опалювального сезону, забезпечується шляхом надання таким родинам державної соціальної допомоги у вигляді житлових субсидій.

Для призначення субсидії громадянин, особа якого посвідчується паспортом, подає структурному підрозділу з питань соціального захисту населення за місцем реєстрації (орендари, ВПО – за місцем фактичного проживання) заяву про призначення та надання житлової субсидії у грошовій формі та декларацію про доходи і витрати осіб, які звернулися за призначенням житлової субсидії за формами, встановленими Мінсоцполітики. Зазначені заява та декларація можуть бути надіслані поштою або в електронній формі через офіційний веб-сайт Мінсоцполітики з використанням електронного цифрового підпису, або з подальшим підписанням в місячний термін.

Субсидія призначається з місяця звернення за нею до дати  закінчення  опалювального  сезону. У разі подання заяви протягом двох місяців з початку опалювального сезону (до 1 грудня 2020 року) житлова субсидія призначається з початку такого сезону, але не раніше дня виникнення права на її отримання.

У разі наявності заборгованості по оплаті за житлово комунальні послуги  більше ніж 340 грн для розгляду питання призначення субсидії потрібно документально підтвердити оплату заборгованості або укладення договору про її реструктуризацію, або оскарження заборгованості в судовому порядку (ухвали про відкриття провадження у справі). Житлову субсидію  може бути призначено за рішенням комісії виходячи з конкретних обставин, що склалися. Рішення приймається комісією на підставі акта обстеження матеріально-побутових умов домогосподарства.

При призначенні субсидії з жовтня 2020 року середньомісячний сукупний дохід визначається за  січень - червень 2020 року.

Звертаємо увагу, що  постановою Кабінету Міністрів України від 25.03.2020 № 247 «Про особливості надання житлових субсидій», передбачено на період карантину додаткові заходи щодо соціального захисту осіб, яких звільнено з роботи у зв’язку з карантином (врахування до їхнього доходу під час призначення житлової субсидії розміру допомоги по безробіттю замість заробітної плати, яку вони отримували за попереднім місцем роботи).

Пенсіонери, які звільнились з роботи в січні - травні 2020 року мають право отримувати субсидію без врахування заробітної плати. Для призначення, або перерахунку субсидії потрібно звернутися з відповідними документами до управління праці та соціального захисту населення.

Громадянам,  яким призначена субсидія в неопалювальний період, з початком опалювального періоду у жовтні 2020 року перерахунок проводиться в автоматичному режимі, без звернення.

Отримувачі субсидії обов’язково мають звернутися до управління праці та соціального захисту населення протягом місяця у разі змін складу зареєстрованих (фактично проживаючих) в житловому приміщенні, змін у складі сім’ї членів домогосподарства.  джерел доходу, соціального статусу, здійснення витрат та набуття права власності  на суму, що перевищує 50 тис. грн.

З питань  призначення житлової субсидії  необхідно звертатися  до управління праці та соціального захисту населення Печерської районної в місті  Києві державної адміністраціїза адресою: 01015, м. Київ, вул. Цитадельна, 4/7, (години прийому: понеділок, середа, четвер з 10.00 до 19.00,  п’ятниця з 10.00 до 14.00, обідня перерва з 14.00 до 14.45, телефон для довідок 288‑51-24).

Перейти до спискуВерсiя для друку