Головна  →  Новини  →  21 жовтня 2020

Результати брифінгу міністра охорони здоров’я Максима Степанова за 21 жовтня

За минулу добу:

захворіла рекордна кількість осіб – 6 719, із них 318 дітей та 365 медпрацівників;

госпіталізовано 1 009 осіб;

141 летальний випадок;

одужали 2 686 осіб.

Загалом за добу здійснено 62 869 тестувань, зокрема 32 729

досліджень методом ПЛР, а також 30 140 – методом ІФА.

Найбільшу кількість випадків зареєстровано у Харківській (713, в т. ч. м. Харків – 534), Одеській (614), Полтавській (580) та Хмельницькій (322) областях, а також у м. Київ (559).

Наразі у лікарнях перебуває 22 977 осіб з підтвердженим діагнозом COVІD-19 або з підозрою.

МОЗ наголошує на важливості під час передвиборчої агітації та безпосередньо 25 жовтня дотримуватись встановлених у країні протиепідемічних правил. Міністр поінформував про основні з них.

Зокрема, голови окружних комісій повинні визначити відповідальних осіб, які перед входом у приміщення для голосування проводитимуть опитування виборців щодо наявності симптомів респіраторних захворювань. Перед початком роботи члени окружної або дільничної виборчої комісії теж проходитимуть опитування і температурний скринінг. У разі наявності температури вище 37,2°C їм рекомендовано утриматися від відвідування ВК.

МОЗ наголошує, що під час підготовки до виборів необхідно обмежити масові заходи у закритих приміщеннях, а саме відвідування закладів освіти, на території яких розташовуються виборчі комісії.

Під час голосування для профілактики інфікування COVID-19 необхідно обмежити контакти людей в закритих приміщеннях. Тому у приміщенні для голосування рекомендується одночасне перебування виборців з розрахунку не більше 3 осіб на один стіл для видачі бюлетенів.

На вході до виборчої дільниці повинні бути облаштовані місця зі спиртовмісними дезінфекторами та розміщені інформаційні матеріали щодо протиепідемічних заходів. Біля входу та безпосередньо у приміщенні для голосування наноситься розмітка, що вказує на необхідність дотримання фізичної дистанції не менше ніж 1-1,5 м. За можливості необхідно забезпечити окремий вхід і вихід з приміщення для голосування. Важливо, щоб меблі, які використовуються ВК, були виготовлені з матеріалів, що піддаються дезінфекції. Не дозволяється використання тканини на столах.

Джерело: МОЗ

Перейти до спискуВерсiя для друку