КМДА Київська міська державна адміністрація


16 жовтня 2020

Результати брифінгу міністра охорони здоров’я Максима Степанова за 16 жовтня

За минулу добу:

встановлено антирекорд щодо кількості нових випадків – захворіли 5 992 особи, із них 333 дитини та 238 медпрацівників;

госпіталізовано 866 осіб;

106 летальних випадків;

одужали 2 269 осіб.

Загалом за добу здійснено 56 899 тестувань, зокрема 34 008

досліджень методом ПЛР, а також 22 891 – методом ІФА.

Найбільшу кількість випадків зареєстровано у Харківській (544), Одеській (502), м. Київ (455), Дніпропетровській (423, в т.ч. м. Дніпро – 352) та Хмельницькій (414) областях.

Сьогодні відзначається Всесвітній день анестезіолога. Очільник МОЗ привітав профільних лікарів з їхнім професійним святом.

Комісія з питань ТЕБ та НС на вчорашньому засіданні прийняла

рішення віднести з 19 жовтня до «червоного» рівня епіднебезпеки 68 адміністративних одиниць у 15 областях. Наразі він діє у 2 містах. Зокрема, до «червоного» рівня епідемічної небезпеки потрапили 9 обласних центрів: Чернівці, Хмельницький, Чернігів, Харків, Сєвєродонецьк, Полтава, Суми, Івано-Франківськ та Тернопіль.

Крім цього, «червоний» рівень епіднебезпеки буде встановлений у 15 адміністративних одиницях Луганської області, у Волинській області – м. Володимир-Волинський, м. Нововолинськ та Ківерцівський район, у Донецькій області – Слов'янський район,

у Житомирській області – м. Коростень, Коростенський, Лугинський, Любарський, Черняхівський та Чуднівський райони, у Київській області – м. Васильків та Бориспільський район, у Одеській області – м.Біляївка та Татарбунарський район, у Рівненській – м. Дубно, м. Вараш, м. Острог, Здолбунівський та Костопільський райони, у Сумській – Сумський район, у Тернопільській області – м. Бережани, м. Кременець, м. Чортків, Борщівський, Заліщицький та Монастириський райони, у Харківській – м. Люботин, Богодухівський, Лозівський та Первомайський райони, у Хмельницькій – м. Нетішин, м. Славута, Волочиський, Городоцький, Дунаєвецький, Красилівський, Старосинявський та Теофіпольський райони, у Черкаській – м. Канів, м.Сміла та Смілянський район, у Чернівецькій – м. Новодністровськ, Кельменецький та Кіцманський райони, у Чернігівській - м. Ніжин.

Введені з 19 жовтня обмеження будуть діяти згідно спільного рішення національної та регіональних комісій з питань ТЕБ та НС, а також місцевих органів влади. У більшості регіонів не припинятиметься робота громадського транспорту та буде дозволена робота дитячих закладів освіти, а також закладів торгівлі.

МОЗ опрацьовує питання щодо розгортання у разі потреби тимчасових мобільних госпіталів, зокрема у приміщеннях спортивних закладів. Міністерством розробляється чіткий план дій, щоб такі мобільні госпіталі у разі необхідності були розгорнуті у найкоротші терміни. Наразі потреби у них в країні немає.

На сьогодні в лікарнях перебуває 22 240 хворих на COVID-19. Стаціонари вітчизняних медзакладів для прийому пацієнтів з коронавірусною хворобою можуть розгорнути 52 тисячі ліжко-місць. Збільшити їхню кількість неможливо, оскільки госпіталізації також потребують пацієнти з іншими захворюваннями.

Зменшити навантаження на лікарів можливо лише за умови дотримання правил та рекомендацій МОЗ. Це дозволить спочатку стабілізувати ситуацію із розповсюдженням коронавірусної інфекції, а надалі – зменшити кількість інфікувань.

Джерело: МОЗ



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.