Головна  →  Новини  →  9 жовтня 2020

Залучаємо громадськість до планування публічного простору

Нічого для громади без громади: саме за таким принципом буде працювати новий механізм громадської участі в Києві – участь жителів у плануванні публічних просторів міста, що розробляється проєктом Council of Europe: civil participation у партнерстві та співпраці з Управлінням екології та природних ресурсів КМДА та КО “Київзеленбуд”.

Сьогодні, 08 жовтня 2020 року, стартує пілотний проєкт залучення громадськості до планування публічного простору другої частини скверу за адресою: м. Київ, Печерський р-н, вул. Тверський тупик.  Ділянка скверу розміщена в історичній місцевості з архітектурними пам‘ятками.

Мета проєкту: розроблення механізмів залучення громадськості до процесу створення громадського простору на первинних етапах. Це дозволить містянам долучитися до планування території на етапі формування завдання на проєктування майбутнього простору.

Розпочинаємо з найпоширенішого інструменту участі – консультацій з громадськістю. Саме вони дозволяють побудувати різнобічний і продуктивний діалог між владою і громадою та створять основу для формування завдання на проєктування скверу.

Етапи проведення консультацій:

  • онлайн анкетування – до 22.10.20;
  • проведення фокус-груп – до 22.10.2020;
  • воркшоп із розробки концепції майбутнього скверу – 27.10.2020 (дата уточнюється);
  • презентація результатів консультацій – до 05.11.2020.

Прохання до 22 жовтня заповнити анкету: «Створення другої частини скверу по вулиці Тверський тупик в Печерському районі», розміщену за посиланням:
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdk5CSD7PX2UZcQWQ_CAEPDbC2hFHi52gZwtCdQdhG-vpVhNg/viewform

Джерело: Київзеленбуд

Перейти до спискуВерсiя для друку