Головна  →  Новини  →  30 вересня 2020

30 вересня – День усиновлення в Україні


Сьогодні, у День  усиновлення, з метою популяризації сімейних форм виховання поруч зі станцією метро Либідська відбулася інформаційна акція «Чужих дітей не буває!»

Акцію провели

спеціалісти Печерського районного у м. Києві центру соціальних служб для сім`ї, дітей та молоді, під час якої розповсюдили листівки щодо сімейних форм виховання дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування – «Наставник», «Опіка, піклування», «Патронатна сім'я», «Прийомна сім'я», «Дитячий будинок сімейного типу».

Фахівці інформували громадян про існуючі форми влаштування дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, надавали інформацію про роботу і послуги  Центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді.

 Довідково:

30 вересня в Україні відзначають День усиновлення згідно з Указом Президента від 27 листопада 2008 року.

 Усиновлення – це прийняття усиновлювачем у свою сім’ю дитини на правах дочки чи сина, тобто колишня сирота стає повноправним членом родини і має усі права, які мають біологічні діти.

 Держава всебічно підтримує усиновлювачів. Кожній сім’ї, яка усиновила дитину, гарантовано:

– одноразову допомогу у зв’язку з усиновленням дитини у розмірі як при народженні першої дитини;– одноразову оплачувану відпустку тривалістю 56 календарних днів (70 календарних днів – при усиновленні двох і більше дітей).

 Якщо Ви бажаєте прийняти дитину в свою родину, звертайтесь до Печерського районного у місті Києві центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді  за адресою пров. Філатова 3/1, тел. (044) 521-48-17 або до Служби у справах дітей та сім’ї Печерської районної в місті Києві державної адміністрації, вул. М. Омеляновича-Павленка, 15 (колишня вул.Суворова).

 

 

 

Перейти до спискуВерсiя для друку