КМДА Київська міська державна адміністрація


31 липня 2020

Віталій Кличко: «Перехоплюючі паркінги в столиці облаштують поблизу шести станцій метро»

Перехоплюючі паркінги облаштують поблизу шести станцій столичного метро. Про це мер Києва Віталій Кличко заявив під час онлайн прес-конференції, відповідаючи на запитання, отримані від ЗМІ.

«Перехоплюючі паркувальні майданчики облаштують поблизу шести станцій метро. І перший з них – біля метро «Видубичі» – уже місяць як працює. Це парковка на 193 місця. Там встановили нове освітлення, транспортне та пішохідне огородження, навігацію. Облаштували 2 пішохідних переходи, зробили дорожню розмітку. Проклали також оптоволокно та встановлять найближчим часом 10 камер відеоспостереження», – повідомив Віталій Кличко.

Сьогодні міська влада тестує чи користується попитом цей паркінг та що треба ще зробити, аби людям було зручно. У середньому щодня на паркінгу «Видубичі» залишають 120-140 автівок.

«Перехоплюючі паркінги зробимо на в’їздах у столицю за п’ятьма напрямками. Поблизу станцій метро «Академмістечко», «Святошин», «Червоний Хутір», «Іподром», «Сирець». Загалом на них зможуть розміститися близько 2 тисяч автомобілів. Облаштовуючи перехоплюючі паркінги, місто надає водіям альтернативу – залишити авто на паркінгу та рухатися далі громадським транспортом. Завдяки цьому ми розвантажимо центральну частину міста від приватного транспорту і зменшимо затори у столиці», – підкреслив Віталій Кличко.

Джерело: КМДА



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.