Головна  →  Новини  →  15 липня 2020

Київ продовжує розвивати систему спортивної реабілітації учасників бойових дій на сході України – Дмитро Загуменний

У Києві після карантину відновлено тренування з легкої атлетики для ветеранів, військових, добровольців АТО. Зокрема, триває підготовка команди до ювілейного Марафону морської піхоти США, у якому беруть участь десятки тисяч ветеранів та учасників бойових конфліктів із усього світу. Про це повідомив керівник апарату КМДА Дмитро Загуменний.

«Безкоштовні тренування з марафонського бігу для ветеранів АТО проходять наразі двічі на тиждень на НСК «Олімпійський». Важливо, що займатися можуть не лише військові, а й їхні родини, діти. Для кожного підготовлено індивідуальну програму тренувань, оскільки є різні поранення, різна фізична підготовка. Тренінги з легкої атлетики та гімнастики проводить професійний тренер. Плюс між тренуваннями перед кожним ставлять індивідуальні спортивні задачі», – розповів Дмитро Загуменний.

За його словами, Київ продовжує розвивати систему спортивної реабілітації учасників бойових дій на сході України. Зокрема, тренування з марафонського бігу тривають у Києві другий рік за ініціативою КБУ «Київський міський центр допомоги учасникам антитерористичної операції» в партнерстві з Національною радою зі спортивної реабілітації та Федерацією легкої атлетики України за сприяння Уповноваженого Президента України з питань реабілітації учасників бойових дій Вадима Свириденка.

Директор КБУ «Київський міський центр допомоги учасникам антитерористичної операції» Георгій Кунах наголосив, що до тренувань запрошують усіх охочих ветеранів, військових, добровольців АТО.

«Запрошуємо долучатися до наших тренувань. Ми пишаємося, що можемо допомогти реабілітації наших захисників. Адже це надзвичайно важливо – отримати можливість віднайти себе у мирному житті, у командних тренуваннях – в оточенні людей, що мають аналогічний досвід. До того ж, професійні тренери враховують індивідуальний рівень кожного учасника тренувань, дають кожному проявити себе», – підкреслив Георгій Кунах.

За два роки ветерани і військові АТО брали участь у багатьох забігах не лише в різних регіонах України, а й за її межами. Наприклад, торік подолали 42 км у «Марафоні миру» в словацькому місті Кошиці, у Марафоні морської піхоти в Шотландії тощо. Надалі планують випробувати сили під час гірських переходів у Іспанії, Сполучених Штатах Америки тощо.

«Це не просто фізична, а й, головне, психологічна реабілітація. Це дає сили хлопцям не зламатись. Тим, хто пережив страшні події, відстоював незалежність країни ціною власного здоров’я. Разом із однодумцями вони щодня тренуються, ставлять перед собою задачі, боряться, прагнуть кращого… І дають нам нові приводи пишатись ними», – наголосив Дмитро Загуменний.

Джерело: КМДА

Перейти до спискуВерсiя для друку