КМДА Київська міська державна адміністрація


9 липня 2020

До уваги фізичних осіб – підприємців, які є застрахованими особами!

Постановою КМУ від 03.06.2020 р. № 453 (далі – Постанова № 453), що набула чинності 06.06.2020 р., внесено Зміни до Порядку надання та повернення коштів, спрямованих на фінансування допомоги по частковому безробіттю на період карантину, встановленого Кабінетом Міністрів України з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, затверджений Постановою Кабінету Міністрів України від 22.04.2020 № 306. Даною Постановою визначено механізм надання допомоги по частковому безробіттю на період карантину фізичній особі - підприємцю, який є застрахованою особою, для її виплати працівникам, з якими оформлено  трудові  відносини  (крім осіб, які отримують пенсію)  або  фізичній особі - підприємцю, який є застрахованою особою та не має найманих працівників, у разі втрати ними частини заробітної плати або доходу внаслідок вимушеного скорочення передбаченої законодавством тривалості робочого часу у зв’язку із зупиненням (скороченням) діяльності.

Для отримання допомоги по частковому безробіттю на період карантину фізична особа - підприємець, який є застрахованою особою,  звертається до територіального органу державної служби зайнятості за місцем реєстрації його як платника єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування протягом 90 календарних днів з дня зупинення (скорочення) діяльності та подає наступні документи:

- заяву у довільній формі;

- засвідчену фізичною особою – підприємцем, який є застрахованою особою, копію наказу із зазначенням дати початку зупинення (скорочення) діяльності;

- відомості щодо себе (про фізичну особу – підприємця, який є застрахованою особою) за формою згідно з Додаток 2 до Постанови № 453. У разі подання відомостей щодо себе та щодо найманих працівників фізична особа – підприємець, який є застрахованою особою, подає відомості за формами згідно з додатками 1 і 2 до Постанови № 453;

- довідку про сплату єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування за останні шість місяців, що передують даті зупинення (скорочення) діяльності, окрім фізичних осіб – підприємців, які є застрахованими особами та відповідно до ч. 4 ст. 4 Закону України «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування» звільнені від сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.

В період дії карантину, визначеного Урядом, фізичні особи – підприємці, які є застрахованими особами, можуть подавати пакет документів до Печерської районної філії КМЦЗ одним із зручних способів:

- у скриньку, розміщену на вході до районної філії КМЦЗ (оригінал);

- поштовим відправленням (оригінал);

- на  електронну пошту [email protected]Печерської районної філії КМЦЗ (у форматі скан-копії), з подальшим поданням оригіналів.

 

Покрокова інструкція щодо отримання допомоги по частковому безробіттю на період карантину розміщена на сайті Державної служби зайнятості:

www.dcz.gov.uaзакладка «Допомога по частковому безробіттю»

 

Кваліфіковану консультацію Ви можете отримати  за телефонами:  

(044) 277-36-48,  (044) 277-36-63

 

Адреса Печерської районної філії КМЦЗ: вул. Іоанна Павла ІІ, буд. 7, м. Київ, 01042

Державна  служба  зайнятості - це:

 

Найбільша база можливостей

Безкоштовні послуги для безробітних та роботодавців



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.