Головна  →  Новини  →  9 липня 2020

Заступниця Голови Верховної Ради Олена Кондратюк та представники Програми РАДА і Фонду Східна Європа обговорили новий етап співробітництва з Парламентом на 2020-2021 роки

Відбулася робоча зустріч Заступниці Голови Верховної Ради України Олени Кондратюк з керівництвом Програми USAID «Відповідальність, підзвітність, демократичне парламентське представництво (РАДА)» та Фонду Східна Європа.

Олена Кондратюк привітала рішення щодо продовження реалізації проектів Програми до 30 червня 2021 року включно. «Це дуже добрі новини. Ми високо цінуємо підтримку, яка надається нашими партнерами для посилення комунікацій з виборцями, аналітичної, тренінгової, освітньої і технічної складових діяльності народних депутатів, Комітетів та Верховної Ради України як інституції», - наголосила віцеспікерка.

Президент Фонду Східна Європа Віктор Лях, директор Програми РАДА Ігор Когут, заступниця директора Програми РАДА Тетяна Бібік поінформували Олену Кондратюк про оновлення ключових завдань програми і подальші плани щодо її впровадження.

Зокрема, сторони обговорили перспективи запровадження гендерного аналізу в діяльності парламенту, реалізації пілотного проекту “Модельний комітет”, створення тренінгового центру для організації постійного навчання і професійного зростання народних депутатів та їх помічників. Також обговорювалося питання щодо вдосконалення публічних комунікацій, розширення онлайнових ресурсів, бази знань та аудиторії Освітнього центру ВРУ.

На думку Олени Кондратюк, враховуючи зміни у виборчій системі та гендерні квоти, актуальним є питання розширення програми “Модельний округ” в т.ч. для навчання та просвіти серед жінок, які прагнуть долучитися до активної політичної діяльності на місцях.

Заступниця Голови Верховної Ради України також висловила свою підтримку щодо необхідності створення сучасної парламентської дослідницької служби, яка б оперативно надавала об’єктивну аналітичну інформацію та довідки для потреб керівництва парламенту, народних депутатів, Комітетів ВРУ.

На переконання учасників зустрічі, така служба має бути організована на основі кращих міжнародних практик за прикладом Конгресової дослідницької служби Конгресу США, аналітичних служб Міжпарламентського Союзу, польського Сейму, німецького Бундестагу та інших європейських парламентів.

Своєю чергою представники Програми РАДА та Фонду Східна Європа висловили готовність надати всебічне сприяння та супроводження діяльності парламентської дослідницької служби.

Джерело: ВРУ

Перейти до спискуВерсiя для друку