КМДА Київська міська державна адміністрація


7 липня 2020

Віталій Кличко закликав Київраду виділити 20 мільйонів гривень постраждалим мешканцям будинку на Позняках на ремонт та облаштування нового житла

Мер Києва Віталій Кличко закликав депутатів Київради підтримати рішення про виділення 20 мільйонів гривень на ремонт і облаштування нових квартир мешканцям будинку на Позняках, де стався вибух. Про це Віталій Кличко заявив на початку засідання Київради.

«Ми сьогодні маємо виділити кошти людям, які залишилися без житла. Це 40 родин, що постраждали від вибуху будинку на Позняках. Йдеться про те, щоб забезпечити людям ремонт та необхідні меблі і побутову техніку. Ми розглянемо проект рішення, що дозволить виділити 20 мільйонів гривень на такі потреби. І людям, які отримають нові квартири, що пообіцяв надати Офіс Президента, буде виділена матеріальна допомога на облаштування житла. Ми повинні ухвалити це важливе рішення. Щоб люди якомога швидше змогли повернутися до звичного життя», – підкреслив Віталій Кличко.

За його словами, на ремонт передбачено виділити кошти в розрахунку 2925 грн за метр квадратний. Для придбання мінімально необхідної побутової техніки та меблів сума допомоги складатиме: для двокімнатної квартири – 124 тисячі грн, для трикімнатної квартири – 140 тисяч грн.

«Зазначу також, що матеріальну допомогу від міста – від 50 до 100 тисяч гривень – отримали вже 30 постраждалих. І найближчими днями виплати отримають усі. Крім того, фонд «Майбутній Київ» надав по 2,5 тисячі гривень постраждалим мешканцям на відновлення документів. Ми не залишимо киян, які опинилися в біді», – наголосив Віталій Кличко.

Джерело: КМДА



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.