КМДА Київська міська державна адміністрація


5 червня 2020

Віртуальна виставка ікон: «Свята Трійця єднає, надихає, береже»


Свята Трійця – важливе поняття у більшості християнських вчень. Це поняття об'єднує разом три особи (три лики, три образи, три прояви) Бога, розглядає сутність Бога в трьох особах. На п'ятдесятий день після Великодня, обов'язково в неділю, святкується Трійця.

За старих часів люди зустрічали цей день дуже врочисто. Хати прикрашали живими квітами, зробивши господарські справи, люди вбиралися у святковий одяг, сідали в хаті й чекали, поки вдарять церковні дзвони.

Ударить дзвін – блага звістка, тоді всі хрестяться і йдуть до церкви. Ідучи до церкви, люди радо вітають одне одного зі святою неділею. Після служби Божої, за старих часів відбувався хресний хід до криниць, щоб освятити їх, окропивши свяченою водою.

Трійця завжди вважалася дівочим святом – дівчата ворожили на судженого, потайки ходили в ліс і кидали сплетені вінки у воду.

Централізована бібліотечна система Печерського району, підтримуючи традиції, пропонує ознайомитись із віртуальною виставкою ікон: «Свята Трійця єднає, надихає, береже»



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.