Головна  →  Новини  →  5 червня 2020

Максим Степанов: Час експериментів пройшов, українці отримають системні зміни в системі охорони здоров’я

Міністерство охорони здоров’я готує комплексні зміни до системи охорони здоров’я України, які якісно змінять вітчизняну медицину, а не лише  систему її фінансування. При цьому нинішня інформаційна атака на МОЗ – спроба приховати прорахунки у  медичній реформі з боку попереднього керівництва відомства.

Про це Міністр охорони здоров’я України Максим Степанов заявив в ефірі політичного ток-шоу “Право на владу”. 

“Таке враження, що попереднє керівництво МОЗ займалося не медичною реформою, а медичними експериментами. В нас повинна бути якісна і доступна медицина. Фінансування має відбуватися через НСЗУ, але за чіткими критеріями, які не повинні призводити до знищення української медицини, звільнення лікарів і закриття медичних установ”, - наголосив Максим Степанов. 

За словами очільника відомства, реформування системи охорони здоров’я України – не вимога міжнародних партнерів, а нагальна потреба, на задоволення якої заслужив український народ.

“Якщо ми говоримо про меморандум з МВФ у медичній частині, то говоримо саме про фінансування. В той же час, всі галузі медицини не можуть фіксуватися за одним і тим самим принципом. Над встановленням зрозумілих тарифів ми і працюємо”, - резюмував Міністр Максим Степанов.

Джерело: МОЗ

Перейти до спискуВерсiя для друку