КМДА Київська міська державна адміністрація


5 червня 2020

За порушення правил етичної поведінки передбачена відповідальність

Головне управління ДПС у м. Києві інформує, що наказом ДПС України від 02.09.2019 № 52 затверджені Правила етичної поведінки в органах Державної податкової служби. Такі Правила встановлюють загальні вимоги до етичної поведінки, зокрема, посадових осіб столичної податкової служби.

Відповідно до  зазначених Правил, серед іншого, працівники Головного управління ДПС у м. Києві, під час виконання посадових обов’язків, зобов’язані неухильно дотримуватись загальновизнаних етичних норм поведінки, бути взірцем добропорядності, вихованості і культури, дотримуватись високої культури спілкування, з повагою ставитись до прав, свобод та законних інтересів людини і громадянина, а також юридичних осіб.

Порушення Правил етичної поведінки, за конкретних умов,  є порушенням вимог Закону України «Про запобігання корупції», за що передбачена дисциплінарна відповідальність.

Роз’яснення щодо дотримання Правил етичної поведінки працівниками Головного управління ДПС у м. Києві можуть надати фахівці Управління з питань запобігання та виявлення корупції за телефоном: (044) 454-70-33.

Ознайомитись з Правилами етичної поведінки:

https://tax.gov.ua/diyalnist-/zakonodavstvo-pro-diyalnis/nakazi-pro-diyalnist/73616.html

Зауважимо, повідомити про  факти порушення Правил етичної поведінки столичними податківцями можна надіславши лист на поштову адресу Головного управління ДПС у м. Києві (04116, м. Київ, вул. Шолуденка, 33/19) або на електронну ([email protected]).



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.