Головна  →  Новини  →  28 травня 2020

Київ визначив умови, за яких місту доведеться повернутися до карантинних обмежень

Якщо кількість хворих на коронавірус буде збільшуватися, міська влада може переглянути послаблення карантину і повернутися до тих чи інших обмежень. Про це мер Києва Віталій Кличко заявив під час онлайн прес -конференції, відповідаючи на запитання, отримані від ЗМІ.

«Ми поступово послаблюємо обмеження. Спостерігаємо, як в цій ситуації буде розповсюджуватися вірус.  Головне – щоб послаблення не призвели до нової хвилі захворюваності.  Якщо кількість хворих на коронавірус буде збільшуватися, в нас є алгоритм дій. Київ визначив умови, за яких місту доведеться повернутися до карантинних обмежень», – зазначив Віталій Кличко.

За його словами, комісія з надзвичайних ситуацій міста ухвалила рішення про умови, за яких столиця може призупиняти запроваджені послаблення.

Це може відбутися в наступній ситуації:

  1. Якщо загальна кількість нових випадків COVID-19 за останніх сім днів становитиме більше, ніж 24 особи на 100 тисяч населення.
  2. Якщо завантаженість ліжок у медзакладах, визначених для госпіталізації пацієнтів з підтвердженим випадком коронавірусу, буде понад 75 відсотків.

«Уряд визначив показники, за якими можна запроваджувати послаблення.  Ми ж – розробили алгоритм, за яким, у разі погіршення епідеміологічної ситуації, місто вживає заходів. І може посилювати обмеження, щоб упередити стрімке розповсюдження вірусу, – підкреслив мер. – Тому ще раз звертаюся до всіх: давайте разом не допустимо повернення до карантину! Давайте дотримуватися правил безпеки – не нехтувати масками, соціальною дистанцією, уважно ставитися до свого здоров’я! Це – нескладно і дуже необхідно».

Джерело: КМДА

Перейти до спискуВерсiя для друку