Головна  →  Новини  →  27 травня 2020

Віталій Кличко розповів скільки пасажирів скористалися громадським транспортом за останніх кілька днів

За кілька днів, після відновлення роботи в звичайному режимі наземний громадський транспорт столиці перевіз майже 835 тисяч пасажирів. А метро за два дні – 773 тисячі людей. Про це мер Києва Віталій Кличко повідомив під час онлайн прес-конференції.

«Як ви знаєте, з 23 травня в Києві відновив свою роботу в звичайному режимі наземний громадський транспорт. На лінії вийшли тролейбуси, трамваї, автобуси та маршрутні таксі. З дотриманням санітарних норм та регламентів громадський транспорт КП «Київпастранс» перевіз із 23 травня майже 835 тисяч пасажирів. Із 25 травня поїхало і київське метро. У перший день роботи метрополітеном скористалися 310 тисяч людей. Учора, 26 травня, метро перевезло 463 тисячі пасажирів», – повідомив Віталій Кличко.

Він нагадав, що до пандемії пасажиропотік у столичній підземці був понад півтора мільйона людей щодоби.

Мер вкотре закликав пасажирів не нехтувати правилами і берегти своє здоров’я.

«Із висновків після перших двох днів роботи метро – на жаль, не всі пасажири дотримуються соціальної дистанції, не всі носять маску. А в метрополітені та наземному транспорті, нагадаю, обов’язковий масковий режим! Тому не нехтуйте правилами. Не наражайте на небезпеку себе та людей, які поруч. Бо, я вже наводив цю цифру, 34 відсотки заражень відбуваються саме в громадському транспорті. І в нинішній ситуації ним слід користуватися тільки в разі нагальної потреби. У метро, в часи пік, щоб не створювати великого скупчення людей, тимчасово будуть обмежувати вхід на деякі станції. Треба буде трохи зачекати біля входу – дотримуючись дистанції і в масці», – підкреслив Віталій Кличко.

Джерело: КМДА

Перейти до спискуВерсiя для друку