КМДА Київська міська державна адміністрація


22 травня 2020

Віталій Кличко пояснив, чому поки не відкриють басейни в столиці

Рішення не відкривати басейни на даному етапі послаблень міська влада ухвалила, спираючись на рекомендації вірусологів та епідеміологів. Про це мер Києва Віталій Кличко заявив під час онлайн прес-конференції, відповідаючи на запитання, отримані від ЗМІ.

Він нагадав, що на черговому етапі послаблень планують дозволити  відкрити пляжі. На думку фахівців, ультрафіолет та морська вода нейтралізують вірус. У річках – проточна вода і теж низька ймовірність підхопити інфекцію коронавірусу.

«А от вологі зони в спортзалах – басейни, сауни, джакузі – є місцем ризику. Там на невеликій площі, в закритому просторі, контактує чимала кількість людей. І в нинішній епідеміологічній ситуації – високі шанси інфікування. Усі рішення про послаблення обмежень влада столиці  приймає, спираючись на рекомендації фахівців. Зокрема, і вірусологів та епідеміологів. Щоб не сталося інфекційного вибуху», – наголосив Віталій Кличко.

Мер столиці закликав власників і керівників спортивних залів та фітнес-центрів не порушувати правил.

«Не відкривайте по-тихому басейни та сауни. Не наражайте відвідувачів на небезпеку!  Давайте робити все поступово і розумно», – підкреслив Віталій Кличко.

Джерело: КМДА



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.