Головна  →  Новини  →  8 квітня 2020

Віталій Кличко: «Завдяки обмежувальним заходам, у столиці менше стали хворіти на грип та ГРВІ»

Завдяки обмежувальним заходам, захворюваність у столиці на грип та ГРВІ – порівняно з позаминулим тижнем – нижча базової лінії на 65 відсотків. Про це мер Києва Віталій Кличко повідомив під час онлайн прес-конференції, відповідаючи на запитання, отримані від ЗМІ.

«Так, минулого тижня дітей у Києві захворіло – 3 000, дорослих – понад 4 800. І відсоток хворих на грип та ГРВІ з кожним днем – знижується. Минулого тижня з цими діагнозами госпіталізували 45 киян, із них – 41 дитина», – сказав мер столиці.

Також Віталій Кличко зазначив, що місту зараз вистачає лікарів, у тому числі й інфекціоністів.

«Інфекціоністів у столиці – 270. Також вистачає лікарів швидкої допомоги. Їх у столиці – більше двох тисяч. Хочу повідомити, що майже 1 100 разів за добу лікарі швидкої виїжджають на виклики. З них – з підозрою на коронавірус – у середньому 60 викликів», – підкреслив Віталій Кличко.

Він наголосив, що всі поліклініки столиці працюють у штатному режимі. І отримують фінансування, ліки, все необхідне, щоб надавати медичні послуги киянам. Операційні ж втручання сьогодні роблять тільки в екстрених випадках.

«Головну увагу ми сьогодні приділяємо боротьбі з поширенням коронавірусу. Дотримуючись рекомендацій і Всесвітньої організації охорони здоров’я, і Міністерства охорони здоров’я України, ми рекомендували лікарням скасувати планові операції. Сьогодні операційні втручання роблять тільки в екстрених випадках», – зазначив Віталій Кличко.

 Джерело: КМДА

Перейти до спискуВерсiя для друку