Головна  →  Новини  →  2 квітня 2020

Віталій Кличко прокоментував ситуацію з цінами у столичних супермаркетах

Міська влада моніторить ситуацію з цінами на продукти першої необхідності в магазинах і супермаркетах столиці. А Київське обласне відділення Антимонопольного комітету вже порушило справу проти постачальників продуктів харчування і найбільших мереж Києва за фактом суттєвого подорожчання продуктів. Про це мер Києва Віталій Кличко заявив під час онлайн прес-конференції, відповідаючи на запитання, отримані від ЗМІ.

«Щойно запровадили обмежувальні заходи, мешканці міста створили ажіотаж у магазинах. Скуповували все – продукти харчування, туалетний папір, дезінфікуючі засоби. Користуючись шаленим попитом, магазини та супермаркети підняли ціни на ці товари. Ми звернулися до уряду щодо контролю над цінами і до Антимонопольного комітету України. Київське обласне відділення Антимонопольного комітету вже порушило справу проти постачальників продуктів харчування і найбільших мереж Києва за фактом суттєвого подорожчання продуктів. Також і ми, і фахівці Антимонопольного комітету моніторимо ситуацію», – сказав мер.

Він зазначив, що за останній тиждень ціни на основні продукти в столиці не зростають. Навпаки – у деяких мережах та магазинах – вирівнялися. А на деякі товари навіть знизилися.

«Закликаю киян. Якщо побачите, що магазини знову почнуть піднімати ціни на товари першої необхідності, – одразу повідомляйте або на Контактний центр столиці 15-51, або – на гарячу лінію Антимонопольного комітету України», – сказав Віталій Кличко.

Джерело: КМДА

Перейти до спискуВерсiя для друку