Головна  →  Новини  →  2 квітня 2020

Віталій Кличко: «Вважаю, що уряд ухвалив правильні кроки в запровадженні більш суворих обмежень для запобігання поширенню COVID-19»

Мер Києва Віталій Кличко назвав правильним рішення уряду про запровадження більш суворих обмежень задля упередження поширення коронавірусу. Про це Віталій Кличко заявив під час онлайн прес-конференції.

«Вчора я звертався до уряду. І він, вважаю, ухвалив правильні кроки в запровадженні більш суворих обмежень. І щодо перебування в громадських місцях без маски чи респіратора. І щодо відвідування парків та зон відпочинку, спортивних і дитячих майданчиків. І щодо проведення масових заходів та інші. Усі, хто не хоче захворіти і хто хоче вижити, – повинні дотримуватися цих правил! Крапка!», – сказав Віталій Кличко.

Він зазначив, що контроль за виконанням режимів обсервації та самоізоляції,   інших обмежень, за законом, покладений на поліцію.

«Ми постійно в контакті з правоохоронцями. Представники комунальних служб допомагають їм», – додав Київський міський голова.

Віталій Кличко нагадав, що в Києві створений моніторинговий центр контролю за дотриманням самоізоляції хворими в легкій формі, що лікуються вдома та контактерами з хворими. А також – правил обсервації людьми, які повернулися з країн, де зафіксовані випадки COVID-19.

«Моніторинговий центр працює над збором інформації. Ми створюємо єдину базу, щоб більш ретельно контролювати можливі шляхи розповсюдження вірусу. Незважаючи на постійні заклики до мешканців міста та підприємців дотримуватися обмежувальних заходів, ще багато тих, хто нехтує правилами. Буквально вчора поліція склала протокол на підприємця, який не припинив роботу кафе. І туди продовжували ходити люди», – підкреслив Віталій Кличко. 

Він повідомив, що на сьогодні поліція столиці склала вже 466 протоколів на порушників.

Джерело: КМДА

Перейти до спискуВерсiя для друку