Головна  →  Новини  →  2 квітня 2020

Віталій Кличко: «У Києві уже захворіла 161 людина. Помер 70-річний чоловік»

Уже 161 особа в Києві має підтверджений діагноз захворювання на COVID-19. Померла одна людина – 70-річний чоловік. Про це мер столиці Віталій Кличко заявив під час онлайн прес-конференції.

«За минулу добу в Києві зареєстровано ще 29 нових випадків захворювання на коронавірус. Кількість киян із підтвердженим діагнозом сьогодні – 161 людина. З них один випадок летальний», – сказав Віталій Кличко.

За словами мера, із лабораторно підтверджених випадків, що були отримані від Державної установи «Київський міський лабораторний центр МОЗ України» захворіли: 19 чоловіків віком від 22 до 70 років. 70-річний чоловік, на жаль, помер. Також захворіли 10 жінок – від 36 до 62 років.

 

Госпіталізовано 18 пацієнтів. Із них: чотирьох – у клінічну лікарню № 5, дев’ятеро людей – у лікарню № 7. Ще трьох пацієнтів – в Олександрівську лікарню та двох – до лікарні № 3. Одинадцятеро киян, що захворіли, лікуються вдома, на самоізоляції, під контролем лікарів.

«А дванадцять пацієнтів, більша частина яких лікувалася в Олександрівській лікарні, одужали. Їх виписали додому», – додав Віталій Кличко.

На сьогодні – експрес-тестами в столиці протестовано майже 2 200 киян. Лабораторно оброблено 1 202 зразки. Ще на дослідженні в «Київському міському лабораторному центрі МОЗ України» – 404 зразки. У місті розпочали тестувати всіх пацієнтів із діагнозом «запалення легенів».

«За всіма цифрами, що я озвучив – здоров’я і життя людей. Вірус розганяється! І все більше сил і засобів потрібно на боротьбу з ним. Зусилля і допомога киян, про які ми звертаємося вже кілька тижнів, – це ваша свідомість і розуміння небезпеки. Це дотримання всіх обмежень!» – підкреслив мер Києва.

Джерело: КМДА

Перейти до спискуВерсiя для друку