КМДА Київська міська державна адміністрація


25 березня 2020

Віталій Кличко звернувся до МВС та контролюючих органів виявляти порушників обмежувальних заходів і штрафувати їх

Мер Києва Віталій Кличко звернувся до МВС та контролюючих органів пильно виявляти киян та установи, що порушують обмежувальні заходи, та складати протоколи і штрафувати їх. Про це Віталій Кличко заявив під час онлайн прес-конференції.

«Вірус поширюється. Єдиний шанс зупинити його – максимально обмежити контакти між людьми. Максимально дотримуватися запроваджених заходів і рекомендацій! Я звертаюся до МВС та контролюючих органів пильно виявляти порушників, складати протоколи і штрафувати. Якщо в когось самого не вистачає розуму і свідомості, нехай так зрозуміє! І не наражає на небезпеку людей навколо», – наголосив Віталій Кличко.

Він повідомив, що у столиці за минулу добу кількість киян, що захворіли на COVID-19, зросла до 31 особи. Так, вчора ввечері місто отримало від Державної установи «Київський міський лабораторний центр МОЗ України» ще 3 лабораторно підтверджених випадки захворювання на коронавірус. Всі троє киян, що захворіли – чоловiки. Двоє з них лікуються вдома на самоізоляції. Один – 51-річний киянин, що повернувся iз Франції, – 21 березня був госпіталізований до Олександрівської лікарні із симптомами ГРВІ.

Серед хворих 21 людина перебуває в лікарні, 10 лікуються вдома на самоізоляції. Із госпіталізованих – 20 киян отримують допомогу в Олександрівській лікарні, одна особа – в міській клінічній лікарні № 4.

Віталій Кличко повідомив, що на сьогодні експрес-тестами і лабораторними дослідженнями протестовано 1 355 киян.

Державна установа «Київський міський лабораторний центр МОЗ України» перевіряє на підтвердження чи спростування діагнозу на коронавірус ще понад 30 зразків.

Джерело: КМДА



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.