Головна  →  Новини  →  25 лютого 2020

«Кіно-Перфоманс. Народний Малахій!» студентам презентували фільм до дня народження Леся Курбаса


25 лютого 2020 року у Печерській райдержадміністрації до дня народження відомого українського режисера Леся Курбаса відбувся показ фільму «Кіно-Перфоманс. Народний Малахій!», кінорежисер постановник Ірина Новосаденко.

Захід організовано відділом молоді та спорту Печерської райдержадміністрації, за підтримки Міжнародного продюсерського  центру «For-Post» для студентів коледжів та технікумів Печерського району.

Захід відбувся, за участю: генерального продюсера центру «For-Post» Олександра Дріза, генерального продюсера фільму Надії Грачової, автора фільму Ратхи Макеєнкової, лінійного продюсера Ольги Мороз, та начальника відділу молоді та спорту Печерської райдержадміністрації Оксани Кудрявцевої.

У фільмі розповідається про початок двадцятого сторіччя, який став трагічним витком для української культури. Радянська влада репресувала тисячі українських діячів культури. Серед них були видатні українські митці Микола Куліш та Лесь Курбас.

Після показу фільму студентська молодь мала можливість поспілкуватися з творцями фільму та поставити питання щодо створення фільму в інноваційних формах.

Довідково:

Лесь Курбас – український режисер, актор, теоретик театру, драматург, публіцист, перекладач, Народний артист УРСР.

Перейти до спискуВерсiя для друку