КМДА Київська міська державна адміністрація


27 січня 2020

Звернення виконувача обов’язків голови Печерської райдержадміністрації Павла Бабія з нагоди вшанування Міжнародного дня пам’яті жертв Голокосту

Звернення виконувача обов’язків голови Печерської райдержадміністрації Павла Бабія з нагоди вшанування Міжнародного дня пам’яті жертв Голокосту

Шановні співвітчизники!

Щороку, 27 січня, відповідно до рішення Організації Об'єднаних Націй, Україна та вся світова спільнота вшановує пам'ять жертв Голокосту – масового нищення представників єврейського народу.

Голокост –  це одна з найстрашніших та найжорстокіших подій історії людства ХХ сторіччя, яка змушує замислитись над цінністю життя, свободи та миру.

Цинізм і масштаби трагедії несумісні з поняттям цивілізованого суспільства, адже невинних людей знищували просто за етнічну приналежність.

Жертвами Голокосту на українських землях стали більше мільйона євреїв і про цей жахливий злочин нацизму нагадують нам схили Бабиного Яру, які стали масовою братською могилою.

У цей день, 75 років тому, солдати Першого Українського фронту врятували безневинних людей, відчинивши їм двері на волю, тим, хто вижив у одному з пекельних концтаборів – Аушвіц-Біркенау.

Голокост – це біль, горе кожної людини та незагоєна рана у серці.

Пам’ять про ті страшні роки лихоліть закарбована в душах кожного з нас та залишатиметься історичними рядками для нащадків.

Переконаний, наше завдання не лише осмислювати трагічне минуле, а й пам’ятати про ці жахливі сторінки історії, які є основою того майбутнього, в якому немає місця агресії між народами.

І сьогодні, у День скорботи, у щирій жалобі схиляємо голови перед світлою пам’яттю невинно страчених, чиї життя забрали незгладимі події тих часів.

Вірю, що спільними зусиллями у єдності зі світом, ми зробимо все можливе, щоб найбільші суспільні цінності – свобода, мир та злагода завжди панували в кожному куточку України та за її межами.

 

З повагою

 

Виконувач обов’язків голови

Печерської районної в місті Києві 

державної адміністрації                                                                         Павло БАБІЙ



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.