КМДА Київська міська державна адміністрація


24 січня 2020

Читання нот шрифтом Брайля: у музичній школі Печерська відбувся відкритий урок


24 січня 2020 року у Дитячій музичній школі № 9 Печерського району м. Києва відбувся відкритий урок «Особливості навчання дітей вадами зору нотною системою Брайля», в рамках розвитку інклюзивної освіти в галузі «Музичне мистецтво».

План заняття включав розгляд питання підготовки до уроку з урахуванням фізіологічних та психологічних особливостей учня, розігрування, аудіодескрипцію, читання нот шрифтом Брайля, виконання вивченого твору та практичну допомогу викладачам.

Відділ інклюзивної музичної освіти працює в Дитячій музичній школі № 9 з 2018 року. Ініціатор та завідувач – Павло Степанович. На сьогодні у закладі навчається 9 дітей з вадами зору.

Учні відділу Валерій Божко та Роман Тельп показали відмінні музичні здібності, високий рівень техніки та музичної культури виконання.

Інклюзія у музичному мистецтві – явище досить нове, але необхідне. Для його впровадження необхідні не тільки бажання, але й відповідні навички, якими сьогодні і поділився викладач – директор ДМШ № 9 Євген Яковенко із відвідувачами уроку.



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.