КМДА Київська міська державна адміністрація


22 січня 2020

Вибір, від якого залежить доля країни: до Дня Соборності на Печерську відбувся показ патріотичного фільму

Вибір, від якого залежить доля країни: до Дня Соборності на Печерську відбувся показ патріотичного фільму

Сьогодні, 22 січня, з нагоди відзначення Дня Соборності України, у Київському кінотеатрі «Будинок кіно» відбувся показ документального фільму «Вибір» заснованого на реальних подіях, створеного продюсерським центром «For-Post».

Захід організовано за ініціативою виконувача обов’язків голови Печерської райдержадміністрації Павла Бабія та за підтримки продюсерського центру «For-Post», з метою національно-патріотичного виховання молоді.

На перегляд драматичної історії про вибір зібралось близько 200 глядачів, серед яких студентська молодь Київського коледжу легкої промисловості, представники Печерської райдержадміністрації, громадськість, жителі та гості столиці.

Перед початком показу, режисерка фільму – Юлія Трибрат звернулась до присутніх зі вступним словом та побажаннями:

 «Дивітся цей фільм серцем, відчуйте його. Це фільм про любов до країни, жертовність і самоповагу, яка є в кожного із нас».

Фільм «Вибір» розповідає історію про українського патріота адмірала Миколу Жибарєва, який став прикладом честі і гідності для співвітчизників ще під час розпаду Радянського Союзу, коли очолив славетний корабельний демарш, який спричинив вирішення питання щодо розподілу Чорноморського флоту.

Під час кримських подій 2014 року він разом із молодшим сином вирішили залишитись служити Україні. Натомість старший син перейшов на сторону ворога: виїхав до Росії та почав служити на російському флоті.

Крім того, для іноземних гостей столиці фільм транслювався із субтитрами англійською мовою.



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.