КМДА Київська міська державна адміністрація


24 грудня 2019

Звернення виконувача обов’язків голови Печерської райдержадміністрації Павла Бабія з нагоди 82-ї річниці з Дня народження В'ячеслава Чорновола

Звернення виконувача обов’язків голови Печерської райдержадміністрації Павла Бабія з нагоди 82-ї річниці з Дня народження В'ячеслава Чорновола

Шановні співвітчизники!

Щороку, 24 грудня, в країні вшановують пам'ять В'ячеслава Чорновола – відомого українського політика, журналіста, дисидента, лідера Народного Руху України та Героя України.

В'ячеслав Чорновіл самовіддано віддавав себе ідеї і боротьбі за незалежну українську державу, він Герой, який увібрав всі риси, які відповідають ідеалам та ідеям, до яких ми усі прагнемо.

Саме він був ініціатором проголошення Декларації про державний суверенітет України 16 липня 1990 року та Акта проголошення Незалежності України 24 серпня 1991 року.

За свою українську позицію та громадську діяльність він 15 років провів у неволі, проте повертаючись із заслання працював з подвоєною силою та ще більшою жагою у серці, попри загрози чергового ув’язнення.

Беззаперечно, В’ячеслав Чорновіл – людина великого духу, адже мужньо витримавши всі тортури, допити та заслання він не втратив бажання розбудовувати незалежну Україну та вести за собою український народ.

Його активна громадянська позиція, його безкомпромісність і прямота заслуговують глибокої поваги, тому, на честь великого та незламного патріота у Києві та у багатьох містах України встановлені пам’ятники й меморіальні дошки.

Ми часто чуємо вираз: «Україна розпочинається з тебе», але не кожен пам’ятає, що це вислів В’ячеслава Максимовича. Надзвичайно важливо усвідомити, що від кожного з нас залежить те, в якій країні ми надалі будемо жити.

І сьогодні, з нагоди 82-ї річниці з Дня народження Героя України В’ячеслава Чорновола, ми, його послідовники – патріоти своєї держави, беручи з нього приклад, повинні нести відповідальність за долю країни та майбутнє Батьківщини.

Слава Україні!

 

 

З повагою

 

Виконувач обов’язків голови

Печерської районної в місті Києві 

державної адміністрації                                                                         Павло БАБІЙ

 

Файл документа: Чорновил.jpg



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.