КМДА Київська міська державна адміністрація


18 листопада 2019

24 листопада відкриється ювілейний 50-й концертний сезон Київської дитячої філармонії

24 листопада о 12:00 у Колонному залі ім. М. В. Лисенка Національної філармонії України відбудеться відкриття ювілейного 50-го концертного сезону Київської дитячої філармонії. Про це повідомили в Департаменті культури.

Цьогоріч будуть представлені такі концерти:

  • «У царині фортепіанної музики» (24 листопада 2019 р.);
  • «Феєрія танцю та магія театру» (22 грудня 2019 р.);
  • «В гармонії співу і слова» (26 січня 2020 р.);
  • «Струнно-смичковий вернісаж» (23 лютого 2020 р.);
  • «Київські сурми» (29 березня 2020 р.);
  • «Народні передзвони» (26 квітня 2020 р.).

Київська дитяча філармонія – це мистецький проект, що вже 50 років дарує новим поколінням радість творчості, зберігши свій початковий статус: «Мистецтво дітей – дітям!». З-поміж багатьох міст лише Києву вдалося зберегти цей надзвичайно важливий культурний феномен, завдяки зусиллям багатьох натхненних ентузіастів організаційно-художньої Ради Київської дитячої філармонії .

Київська дитяча філармонія заснована у 1970 році Головним управлінням культури Київського міськвиконкому як громадська творча музично-просвітницька організація, яка вивчає педагогічний процес у мистецьких навчальних закладах і відбирає кращих юних талановитих виконавців для участі у концертах на найпрестижнішій сцені України – у Колонному залі ім. М.В. Лисенка Національної філармонії України.

Протягом п’ятьох десятиліть кожного концертного сезону відбувалося 6 концертів, у яких взяли участь понад 40 тисяч учнів та були слухачами понад 300 тисяч осіб. Більша частина з них – діти і молодь. Київська дитяча філармонія має свій власний, постійно діючий абонемент Національної філармонії України.

Виступи учнів мистецьких шкіл у концертах Київської дитячої філармонії стали початком професійного зростання сотень талановитих музикантів.

Уже 50 років Київська дитяча філармонія є своєрідною школою виконавської майстерності для музикантів. У свій час на цих концертах починали свій творчий шлях видатні артисти сучасності. Серед них: Роман Гриньків, Павло Фенюк, Вадим Гладков, Герман Сафонов, Інна Порошенко, Костянтин Товстуха, Олексій Канке, Дмитро Чоні, Євгенія Сіренко, Антоній Баришевський та багато інших.

За свій довгий шлях Київська дитяча філармонія змінювала творче «обличчя», доповнювалася новими виконавськими формами та жанрово-стильовими сферами. На сьогодні це – динамічний інтерактивний концерт-вистава з елементами сюжетності, що охоплює музику, хореографію, театр, академічний, естрадний та народний спів і, навіть, циркове мистецтво. Магічну атмосферу дійства доповнює і цікава передконцертна програма у фойє на тлі виставки художніх робіт учнів мистецьких шкіл.

Місце проведення: Володимирський узвіз, 2, Національна філармонія України.

Джерело: КМДА



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.