КМДА Київська міська державна адміністрація


29 вересня 2019

Звернення виконувача обов’язків голови Печерської райдержадміністрації Павла Бабія з нагоди вшанування 78-ї роковини трагедії Бабиного Яру

Звернення виконувача обов’язків голови Печерської райдержадміністрації Павла Бабія з нагоди вшанування 78-ї роковини трагедії Бабиного Яру

Шановні співвітчизники!

Сьогодні, 29 вересня, Україна і весь світ вшановують пам'ять жертв Бабиного Яру - трагедії, яка навіки відбилась в серці кожної людини незгасаючим болем та незагоєною раною на тілі нашої планети.

У 1941-1943 роках Бабин Яр став місцем масових страт і поховань, величезною братською могилою. Лише за 2 дні, 29 та 30 вересня 1941 року було знищено більше 30 тисяч людей єврейської національності.

У період нацистської окупації в Бабиному Яру загублено понад сто тисяч невинних душ: євреїв, ромів, караїмів, а також військовополонених, учасників українського визвольного руху, представників різних національних чи соціальних груп, пересічних киян.

І це не просто статистика, Бабин Яр - трагедія всієї України та світу.

Це найстрашніша трагедія минулого століття, і так важко осягнути те, що відбувалось у Бабиному Яру та знайти слова, щоб виразити всю глибину співчуття та скорботи.

Подібним злочинам немає виправдання і терміну дії. Однак, якими тоді страшними не були б злочини проти українців та євреїв, це не змогло здолати їх волелюбність, духовну основу та людяність.

І сьогодні, пам’ятаючи ту моторошну та трагічну сторінку спільного минулого, яка закарбувалися в історії, відчуваючи й досі пекучий спільний біль, ми вшановуємо жертв Бабиного Яру.

Висловлюю слова співчуття жертвам Бабиного Яру, їхнім рідним і близьким. Ми маємо не лише пам’ятати і осмислювати трагічне минуле, а й разом з усім цивілізованим світом демонструвати єдність і стояти на сторожі найвищих суспільних цінностей, аби завжди панували мир і злагода. 

 

З повагою

 

Виконувач обов’язків голови

Печерської районної в місті Києві 

державної адміністрації                                                                       Павло БАБІЙ



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.