КМДА Київська міська державна адміністрація


23 вересня 2019

Профорієнтаційна робота з учнівською молоддю Печерського району триває

Професійне самовизначення кожної людини починається з раннього дитинства, коли у грі вона приймає на себе різні професійні ролі та програє поведінку, пов’язану із ними. В ранній юності завершується професійне самовизначення випускника, яке вплине на все його подальше життя. Саме тому необхідно проводити систематичну роботу з учнівською молоддю з питань професійної орієнтації.

Однією з ефективних інтерактивних технологій професійного самовизначення учнів є профорієнтаційний квест.

17 та 18 вересня 2019 року для учнів Печерського району  були проведені профорієнтаційні квести «Крок у моє майбутнє». Організаторами заходів стали Печерська районна філія Київського міського центру зайнятості та Таврійський національний університет ім. В.І. Вернадського.  Учасниками квест-ігор стали учні 9 – 11 класів Гімназії № 109 ім. Т. Шевченка, Печерської гімназії № 75 та Спеціалізованої школи № 47 ім. А. С. Макаренка з поглибленим вивченням іноземних мов. Заходи проводила Іванова Любов Анатоліївна – відмінник освіти України, експерт у сфері організації дитячого відпочинку, яка брала участь у створенні дитячого закладу оздоровлення та відпочинку «Артек – Буковель», нині доцент кафедри професійної освіти та інноваційних технологій ІПОДП Прикарпатського національного університету ім. В. Стефаника.

Метою квестів стало формування уявлень про світ професій, професійне самовизначення, знайомство учнів із принципом усвідомленого вибору професії з урахуванням їх інтересів, здібностей, освітніх можливостей міста/країни та особливостей сучасного ринку праці.

Учні із цікавістю виконали завдання квестів, отримали яскраві позитивні емоції та залишились дуже задоволеними, адже провели час із користю та мали змогу значно розширити свій світогляд щодо вибору майбутнього напряму професійної діяльності.

Ми сподіваємось, що учасників квесту в їх професійному майбутньому чекає успішність в усіх її проявах, що вони стануть висококваліфікованими спеціалістами та будуть отримувати задоволення від того, що займаються улюбленою справою!

Висловлюємо  щиру  подяку  керівництву  та  педагогам  Гімназії № 109 ім. Т. Шевченка,  Печерської  гімназії  №  75 та Спеціалізованої школи № 47 ім. А. С. Макаренка з поглибленим вивченням іноземних мов за активну участь у проведенні заходів, які сприяли професійному самовизначенню учнівської молоді!

Сподіваємось на подальшу плідну співпрацю!



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.