КМДА Київська міська державна адміністрація


19 серпня 2019

Глава держави закликав Ізраїль визнати Голодомор актом геноциду українського народу

Президент України Володимир Зеленський звернувся до ізраїльської сторони із закликом визнати Голодомор 1932-33 років актом геноциду українського народу. Про це Глава держави заявив за підсумками переговорів з Прем’єр-міністром Ізраїлю Біньяміном Нетаньягу, який перебуває з офіційним візитом в Україні.

«Україна та Ізраїль мають давні тісні історичні зв’язки. Наші народи спільно пережили всі трагедії новітньої історії – Голодомор і Голокост, Другу світову війну, тоталітарний радянський режим», – підкреслив Президент.

Володимир Зеленський нагадав, що сьогодні разом з Біньяміном Нетаньягу відвідає Національний історико-меморіальний заповідник «Бабин Яр» і вшанує пам’ять жертв масових розстрілів у Бабиному Яру та жертв Голокосту.

«Все це – гіркі моменти нашої спільної історії, що повинні об’єднувати нас з надією на світле майбутнє та неможливість повторення подібних трагедій», – наголосив Глава держави.

Зі свого боку Прем’єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньягу зазначив, що масове вбивство тисяч євреїв у Бабиному Яру є прикладом спільної трагедії українського та єврейського народів.

Джерело: АПУ



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.