Головна  →  Новини  →  15 серпня 2019

Їх розшукують правоохоронні органи


Посадові особи Печерського районного у м. Києві військового комісаріату здійснюють заходи щодо широкомасштабного розшуку військовослужбовців, які самовільно залишили військові частини (місця служби), не вийшли на військову службу із відпусток, відряджень, після лікування або не з’явилися в строк без поважних причин на військову службу протягом 2012 – 2019 років, а також тих осіб, які переховуються від органів досудового розслідування або суду, чи осуджених, які ухиляються від виконання кримінального покарання.

Громадяни, які у важкий для України час залишили свої бойові позиції погіршивши тим самим обороноздатність свого підрозділу поклавши на своїх товаришів додаткове навантаження по захисту своїх позицій.

Дані вчинки неприпустимі в умовах військової служби, а саме: в умовах особливого періоду, коли пильність та бездоганне виконання бойових завдань є запорукою своєчасного прийняття рішень з оборони та охорони держави, життя товаришів по зброї.

Громадянам, яким відомо місцезнаходження таких осіб просимо звернутись до найближчого військового комісаріату або органів Національної поліції України.

Довідково:

Дані громадяни яких розшукують порушують Кримінальний кодекс України, а саме:

-   ч.3. ст. 407 Кримінального кодексу України, самовільне залишення військової частини або місця служби, а також нез’явлення вчасно на службу без поважних причин тривалістю понад один місяць карається позбавленням волі на строк від двох до п’яти років;

-   ч.1 ст. 408 Кримінального кодексу України, дезертирство, тобто самовільне залишення військової частини або місця служби з метою ухилитися від військової служби, а також нез’явлення з тією самою метою на службу у разі призначення, переведення, з відрядження, відпустки або з лікувального закладу, караються позбавленням волі на строк від двох до п’яти років;

-   ч.3 ст. 408 Кримінального кодексу України, дезертирство вчинене в умовах особливого періоду, карається позбавленням волі на строк від п’яти до десяти років.

Перейти до спискуВерсiя для друку